Op het moment dat wij deze op het menu hadden staan was ik wat ziekjes en had ik echt geen zin om te koken. Vriend lief heeft het meeste werk gedaan en vooral de liefde was er in terug te proeven.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr. zoete aardappel
1 rode ui
1 cm gemberwortel
Olijfolie
Gemengde eikenblad sla
Kruidenzout
1 tl. mosterd
1 tl. honing of ahornsiroop
2 el balsamicoazijn
150 gr. Feta
200 gr. Shiitake
Zeezout –
zwarte peper
40 gr. Walnoten
Hoe te bereiden
Verwarm de grill voor op 200 ͦC. Was de zoete aardappel en snijd ze in
gelijke langwerpige parten van ongeveer 4 bij 2 cm. Pel de ui en snijd hem in
grove stukken. Doe de zoete aardappel en ui in een braadslee. Schil de gember en
snijd hem in kleine stukjes. Wrijf in een vijzel de gember met het zeezout
fijn. Roer 3 el. olijfolie er door en schenk het over de stukken zoete aardappel.
Hussel met je handen goed door elkaar zodat alle zoete aardappel en ui bedekt
is met een laagje olie. Zet de braadslee in de oven onder de grill en rooster
de zoete aardappel in ongeveer 20 min. gaar en bruin. Schep tussentijds om.
Was de verschillende soorten sla en laat het goed
uitlekken. Meng in een kom het kruidenzout, mosterd, honing, azijn en 5 el.olie door
elkaar tot een gebonden saus ontstaan.
Maak de shiitake schoon met keukenpapier en scheur ze
doormidden. Verwarm 2 el. olijfolie in een koekenpan en bak de shiitake kort op
hoog vuur. Breng op smaak met zeezout en peper.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten