Ondertussen trakteer ik niet zo vaak meer op mijn werk. Dat wil niet zeggen dat ik het niet meer maak. Als ik toch een iets lekkers bij de thee wil hebben, maar niet zo lang bezig wil zijn dan maak ik dit. Eigenlijk kan dit niet mislukken. Wat wel belangrijk is om een boterkoekvorm te gebruiken. Daar zit een schuifje in waarmee de je de boterkoek los haalt van de vorm. Zonder is het toch erg lastig om hem eruit te krijgen, weet ik uit ervaring, hoe goed je de bakvorm ook invet.
Ingrediënten
Voor een vorm van circa 24 cm.
1 ei
250 gr speltbloem
175 lichte basterdsuiker
200 gr zachte roomboter
snufje zout
Zo bereid je het
Verwarm de oven voor op 170 ͦC. Vet een boterkoekvorm in met boter.
Klop het ei los met een vork.
Meng de bloem, suiker en een snufje zout door elkaar. Doe een beetje van het geklopte ei bij het mengsel en kneed het door.
Voeg de zachte boter bij het mengsel en kneed dit er door heen. Wanneer je het met je handen er door heen kneed is het even plakkerig. Blijf het net zo lang kneden tot je een egale deegbal krijgt.
Maak met een vork of de botte kant van een mes een ruit patroon.
Laat de boterkoek afkoelen en gebruik na ongeveer 10 minuten het schuifje om de boterkoek los te halen van de vorm.
Snijd de boterkoek pas als deze helemaal is afgekoeld.
Dit vond ik er van
Zoals ik al eerder aangaf, boterkoek kan niet mislukken ook deze was weer goed gelukt :). Doordat ik gebruik maak van speltbloem is de boterkoek iets donkerder van kleur dan de boterkoek gemaakt van tarwebloem of die uit de supermarkt. Dit doet verder niets onder aan de smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten