vrijdag 13 juni 2014

Maaltijd salade met geroosterde zoete aardappel, shiitake en feta

Het weer is heerlijk, de zon schijnt tijd voor salades. Vanuit de gezond eten magazine heb ik een heerlijk recept gevonden voor een maaltijd salade. Deze is ook goed te maken straks op de camping. De zoete aardappel kan dan geroosterd worden op de barbecue.



Op het moment dat wij deze op het menu hadden staan was ik wat ziekjes en had ik echt geen zin om te koken. Vriend lief heeft het meeste werk gedaan en vooral de liefde was er in terug te proeven. 


Ingrediënten voor 4 personen

600 gr. zoete aardappel
1 rode ui
1 cm gemberwortel
Olijfolie
Gemengde eikenblad sla
Kruidenzout
1 tl. mosterd
1 tl. honing of ahornsiroop
2 el balsamicoazijn
150 gr. Feta
200 gr. Shiitake
Zeezout – zwarte peper
40 gr. Walnoten

Hoe te bereiden

Verwarm de grill voor op 200  ͦC. Was de zoete aardappel en snijd ze in gelijke langwerpige parten van ongeveer 4 bij 2 cm. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Doe de zoete aardappel en ui in een braadslee. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Wrijf in een vijzel de gember met het zeezout fijn. Roer 3 el. olijfolie er door en schenk het over de stukken zoete aardappel. Hussel met je handen goed door elkaar zodat alle zoete aardappel en ui bedekt is met een laagje olie. Zet de braadslee in de oven onder de grill en rooster de zoete aardappel in ongeveer 20 min. gaar en bruin. Schep tussentijds om.

Was de verschillende soorten sla en laat het goed uitlekken. Meng in een kom het kruidenzout, mosterd, honing, azijn en 5 el.olie door elkaar tot een gebonden saus ontstaan.
Maak de shiitake schoon met keukenpapier en scheur ze doormidden. Verwarm 2 el. olijfolie in een koekenpan en bak de shiitake kort op hoog vuur. Breng op smaak met zeezout en peper.

Doe de sla in een schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel de lauwwarm geroosterde zoete aardappel en shiitake over de salade. Verkruimel de feta erover, maar wat zwarte peper over de feta. Garneer de salade met walnoten.  

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten