vrijdag 18 juli 2014

Doperwtensoep

Wanneer je denkt dat zelf soep maken veel tijd kost en het alleen maar kan in het weekend, dan heb je het mis. Zeker deze soep is gemakkelijk te maken en staat met 30 minuten op tafel. Ik heb het gemaakt met diepvries doperwten, maar je kan het natuurlijk ook met verse maken. Dit is waarschijnlijk nog lekkerder ook.


De meeste soepen die je pureert zijn zo klaar. Je kookt de groente in bouillon, eventueel met wat room, staafmixer er in en klaar is je soep. Zo ook deze.

Ingrediënten

1 ui
2 middelgrote aardappels
olijfolie
400 gr doperwten
1 ½ groente bouillonblokje
200 ml slagroom
½ bosje bieslook

Zo bereid je het

Snipper de ui. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pas en stoof de ui met de aardappels kort. Voeg 300 gr doperwten, 750 ml water, de bouillonblokjes en 150 ml slagroom toe. Breng aan de kook en laat het 15-20 minuten koken op laag vuur.


Was in de tussentijd de bieslook en hak deze fijn. 

Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de overgebleven doperwten toe aan de soep en kook deze kort mee. Breng op smaak met peper en zout. 


Garneer de soep met bieslook en slagroom.

Dit vond ik er van

Het is een zeer romige soep. Door de aardappels is hij ook goed voedzaam waardoor je er de hele avond op kan teren of in het geval van vriendlief kan zwemmen. Vanwege de stevigheid doet deze soep het ook goed in de herfst, het romige is zorgt juist voor een lekkere zomerse soep. 
Al met al is het een lekkere soep, die voor herhaling vatbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten